De Staat van Stasse (Stagebeoordeling)

Ferry in de radiostudio van NPO Radio 2

In de maanden juli en augustus 2017 liep ik stage bij het radioprogramma De Staat van Stasse op NPO Radio 2. Ik heb nooit eerder zo een inspirerende, leuke, mooie en uitdagende zomer meegemaakt. Natuurlijk liep ik daar niet alleen stage om een leuke zomer te hebben, maar ook om er iets van te leren. Maar wat eigenlijk? Wat vonden mijn collega’s van me? Wat vonden ze het hoogtepunt, wat moet ik nog leren en hoe hebben zij mijn geleidehond als stagiaire ervaren?


Radio Impressie van november 2017

Ferry aan het werk in de studio van XM

Ik maak inmiddels alweer twee maanden samen met Marlies van den Bergh een programma op XM, het radiostation van de Talpa Radio Campus. In die tijd hebben we veel aan ons programma gesleuteld en dit is het resultaat tot nu toe. Ik snap dat een simpele demo geen goede impressie van een heel programma kan geven; daarom heb ik ons programma van 2 uur ingekort tot 25 minuten.


Radio Impressie van september 2017

Ferry staat voor een muur waarop alle logo's van de verschillende radiozenders van Talpa te zien zijn

Een maand geleden begon ik op XM, het radiostation van de Talpa Radio Campus. Ik maak hier elke zondagmiddag tussen 13:00 en 15:00 mijn programma. Inmiddels staat dit programma een beetje en is het eerste coachgesprek achter de rug. Ik ben daar best trots op en daarom heb ik een impressie gemaakt.


Wie nu belt, mag het zeggen…

Ferry in de radiostudio van NPO Radio 2

Tijdens mijn zomerstage bij het radioprogramma De Staat van Stasse ging ik meerdere uitdagingen aan om mijn persoonlijke grenzen te verleggen. Één van die uitdagingen was om zelf een item te presenteren op de landelijke radio; dat is immers mijn droom. De rubriek ‘Wie nu belt, mag het zeggen’ leende zich daar erg goed voor!


Ik hoor, ik hoor, wat jij niet ziet en het is…

Ferry in de radiostudio van NPO Radio 2

Tijdens mijn zomerstage bij De Staat van Stasse krijg ik veel vrijheid om zelf dingen te doen en te bedenken. Op de redactie bestond al langer het idee om tijdens de zomer iets met spelletjes voor op de achterbank van de auto te doen voor het ultieme vakantiegevoel en ineens had ik het. Ik moest denken aan het spelletje: ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is… Dit spelletje is wat lastig te doen op de radio en daarom besloot ik het visuele om te zetten in geluid. Mijn collega’s waren enthousiast en gaven me de ruimte…