Maak Ferry Happy: De Nijmeegse Vierdaagse

Ferry in de radiostudio van NPO Radio 2

Deze zomer vier ik mijn vakantie bij De Staat Van Stasse, het programma van Stefan Stasse op NPO Radio 2. Ik koester al jaren een waanzinnig respect voor Stefan als radiomaker en het programma dat hij maakt. Het leek mij heel erg mooi en interessant om in de zomermaanden mee te draaien op de redactie en dit is me gelukt in de vorm van een zomerstage!


Talpa Radio Talentendag

Ferry staat voor een muur waarop alle logo's van de verschillende radiozenders van Talpa te zien zijn

Vanaf september start ik met de Talpa Radio Campus! Op zaterdag 17 juni deed ik namelijk mee met de Talpa Radio Talentendag. Op deze dag kregen twee├źntwintig radiotalenten verschillende workshops bij de radioafdeling van Talpa. Zo kregen we bijvoorbeeld de opdracht om een kort radioprogramma voor te bereiden voor Radio 538, dat we later ook echt mochten presenteren, mochten we Vinchenzo Tahapary, van The Voice Of Holland, interviewen en kregen we een workshop over het plannen en samenstellen van muziek op de verschillende radiozenders van Talpa.


Kleine hoorspelen

Ferry aan het werk in de studio van Radio 509

Verhalen kan je op meerdere manieren vertellen op de radio. Je kan ze gewoon vertellen, maar je kan ook alles uit de kast trekken om het verhaal zo goed mogelijk te visualiseren. Ik ben daar de laatste tijd mee aan het experimenteren geweest en het resultaat is een soort hoorspel, maar dan heel erg kort! Hieronder staan enkele voorbeelden van de afgelopen twee maanden.


Live muziek bij het Radio 509 Outdoor Showdown Toernooi

Ferry Molenaar aan het werk bij de mobiele radiostudio van Radio 509

Op 24 juni was ik met Radio 509 bij het Radio 509 Outdoor Showdown Toernooi om live radio te maken met de meest compacte mobiele radiostudio die ik ken! Aangezien het een sport betreft die op het gehoor gespeeld word, was het maken van een verslag helaas onmogelijk. Wel hebben we met deelnemers aan het toernooi gesproken en voor live muziek gezorgd.


Waarom een online cv voor mij werkt

Ferry in zwart-wit, met de tekst: Ferry Molenaar; Geboren op 20 mei 1990; Woont in Nijmegen

Als ik iets een drama vind, dan is het een cv ontwerpen in Microsoft Word. Ik vind het niet alleen een hoop gepriegel en gedoe, maar ik vind het assortiment aan sjablonen van deze tekstverwerken getuigen van een gebrek aan inspiratie. Bovendien vind ik dat er al zoveel mensen zijn die hun cv op deze manier maken, dat de kans om op te vallen bij een nieuwe werkgever lager is dan gemiddeld. Tijd om creatief te worden.