Audiodescriptie In Het Theater

Je weet nu hoe audiodescriptie werkt bij films en series in bioscopen en zelfs je eigen woonkamer. Tijd om even een uitstapje te maken, want er zijn nog veel meer momenten waarop audiodescriptie onmisbaar is voor mensen die niets of weinig zien. Bijvoorbeeld: in het theater of bij het circus. In deze aflevering praat ik met Angelique van Lieshout (KomtHetZien), zij is blindentalk en vertelt over de verschillen en de uitdagingen van audiodescriptie in het theater.


Audiodescriptie Bij Films en Series

In deze tweede aflevering van de Scribit Podcast volg ik het productieproces van de audiodescriptie bij de dramaserie ‘Klem’ van BNNVARA. Van opname, tot montage en uiteindelijk thuis bij de kijker op de bank. Ik praat met Mereijn van der Heijden (Soundfocus) over het opnemen en het script, met Emiel Cornelisse (Just4Audio) over de montage en ik ga op bezoek bij Maaike om het eindresultaat te bekijken.


Wat Is Scribit?

In deze eerste aflevering van de Scribit Podcast hoor je wat audiodescriptie precies is, wat Scribit anders maakt dan de traditionele audiodescriptie voor films en series op tv of in de bioscoop en hoor je hoe simpel het werkt en hoe het gaat klinken. Ik praat met Merijn van der Heijden (Soundfocus), één van de grondleggers van audiodescriptie in Nederland, Eveline Ferwerda (Bartiméus Sonneheerdt), bedenker van Scribit en met Tom Brouws, lead developer van Scribit.


Veel afleiding, dat werd ook gewaardeerd thuis | Een Kwartier met Michiel

Ferry en Michiel op een bankje

Michiel is radiomaker in hart en nieren, maar rolde een tijdje terug toch half de wereld van de televisie in. Ik praat met hem over wat hij belangrijk vindt op tv, over de balans tussen werken in de media en familie, jezelf verbeteren en anderen helpen. Ook praten we over geluk en spijt.


Ik ga ook met het vliegtuig | Een Kwartier met Hemmo

Ferry en Hemmo

Hemmo is 29 jaar en reist met studentenvereniging AEGEE naar veel bijzondere plekken. Voor mij erg inspirerend omdat hij op deze manier veel contact heeft met locals op bijzondere plekken. Hij is vaak in het oosten van Europa geweest en heeft daar behoorlijk wat avonturen meegemaakt. Hemmo schrijft op z’n tijd wel eens een artikel op zijn weblog; deze kan je hier vinden!