Radio Impressie van september 2017

Ferry staat voor een muur waarop alle logo's van de verschillende radiozenders van Talpa te zien zijn

Een maand geleden begon ik op XM, het radiostation van de Talpa Radio Campus. Ik maak hier elke zondagmiddag tussen 13:00 en 15:00 mijn programma. Inmiddels staat dit programma een beetje en is het eerste coachgesprek achter de rug. Ik ben daar best trots op en daarom heb ik een impressie gemaakt.


Wie nu belt, mag het zeggen…

Ferry in de radiostudio van NPO Radio 2

Tijdens mijn zomerstage bij het radioprogramma De Staat van Stasse ging ik meerdere uitdagingen aan om mijn persoonlijke grenzen te verleggen. Één van die uitdagingen was om zelf een item te presenteren op de landelijke radio; dat is immers mijn droom. De rubriek ‘Wie nu belt, mag het zeggen’ leende zich daar erg goed voor!


Ik hoor, ik hoor, wat jij niet ziet en het is…

Ferry in de radiostudio van NPO Radio 2

Tijdens mijn zomerstage bij De Staat van Stasse krijg ik veel vrijheid om zelf dingen te doen en te bedenken. Op de redactie bestond al langer het idee om tijdens de zomer iets met spelletjes voor op de achterbank van de auto te doen voor het ultieme vakantiegevoel en ineens had ik het. Ik moest denken aan het spelletje: ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is… Dit spelletje is wat lastig te doen op de radio en daarom besloot ik het visuele om te zetten in geluid. Mijn collega’s waren enthousiast en gaven me de ruimte…


Column: Als Ieder Ander

Ferry in de radiostudio van NPO Radio 2

Tijdens mijn zomerstage bij het radioprogramma De Staat van Stasse ging ik meerdere uitdagingen aan om mijn persoonlijke grenzen te verleggen. Één van mijn grootste uitdagingen was om live op de radio een eigen column voor te lezen. Het lezen van notities en steekwoorden gaat me prima af, maar met een tekst ben ik altijd bang dat ik de rode draad kwijt raak. Toch heb ik het gedaan.


Talpa Radio Talentendag

Ferry staat voor een muur waarop alle logo's van de verschillende radiozenders van Talpa te zien zijn

Vanaf september start ik met de Talpa Radio Campus! Op zaterdag 17 juni deed ik namelijk mee met de Talpa Radio Talentendag. Op deze dag kregen tweeëntwintig radiotalenten verschillende workshops bij de radioafdeling van Talpa. Zo kregen we bijvoorbeeld de opdracht om een kort radioprogramma voor te bereiden voor Radio 538, dat we later ook echt mochten presenteren, mochten we Vinchenzo Tahapary, van The Voice Of Holland, interviewen en kregen we een workshop over het plannen en samenstellen van muziek op de verschillende radiozenders van Talpa.