Ferry loopt in een bos

5 Meest Gestelde Vragen Over Drop Me Like I’m Blind


De laatste twee weken heb ik gemerkt dat er veel vragen zijn over de ‘Drop Me Like I’m Blind’ serie op mijn YouTube-kanaal. In dit artikel beantwoord ik daarom de vijf meest gestelde vragen over mijn dropping.

Deze week komt het derde en laatste deel van de serie ‘Drop Me Like I’m Blind’ van mijn vlog online. In deze video is te zien hoe ik gedropt word in de middle of nowhere en met mijn geleidehond en gadgets de weg terug moet zien te vinden. Om het me niet te makkelijk te maken, moest ik op de terugweg een aantal challenges uitvoeren.

De vijf meest gestelde vragen

Hoe vind je de weg als je de bordjes niet kan lezen?

Goede vraag! Ik gebruik daar een app voor die ‘BlindSquare’ heet. Deze app vertelt letterlijk waar ik ben en wat er in mijn directe omgeving te vinden is. Ik weet daardoor vrij nauwkeurig waar ik ben en waar ik heen moet lopen. De bordjes heb ik dus niet nodig. 😉

Praat je telefoon nou tegen je?

Ja, dat doet die inderdaad. Mijn telefoon is erg gevoelig en begrijpt dat ik ik het niet leuk vind om alleen te zijn… Zonder dollen; mijn telefoon leest inderdaad alles voor wat er op het scherm staat. Op die manier kan ik net als ieder ander Google Maps gebruiken of een whatsappje sturen.

Wat doet Jane onderweg voor je?

Jane waakt over mijn veiligheid. Samen vormen we een team met een duidelijke taakverdeling: ik bepaal waar we heen lopen en Jane zorgt dat dit veilig gebeurd. Ze houdt rekening met mijn lengte en onze breedte zodat ik nergens tegenaan loop, stopt netjes boven en onderaan de trap en zoekt deuren, palen, plekken om over te steken en nog veel meer voor me.

Vergat je nou echt je stok in aflevering 2?

Ja, ik vergat echt mijn stok! 😉 Sinds ik met een geleidehond loop heeft die stok geen grote functie meer. Daardoor vergeet ik hem met enige regelmaat, omdat ik ‘m niet vaak meer nodig heb. Meestal gaat dat goed, maar ik laat dat ding ook wel eens echt ergens liggen. Afgelopen jaar zelfs twee keer vlak na elkaar in de trein… 🙁

Komt er een vervolg?

Misschien. Ik vond deze serie in elk geval erg leuk om te maken. Als er een volgende keer komt, wil ik verder weg gedropt worden. Een soort van Drop Me Like I’m Blind International. Voorlopig staat dat in elk geval nog niet op de planning.
 
Op vrijdag 4 mei komt het derde en laatste deel van deze serie om 12:00 online op mijn kanaal! Zorg dat je niks mist en abonneer HIER!!! Ook voor de eerste afleveringen klik je op die link! 😉

Categories:

Monthly Archive