Ferry in zwart-wit, met de tekst: Ferry Molenaar; Geboren op 20 mei 1990; Woont in Nijmegen

Waarom een online cv voor mij werkt


Als ik iets een drama vind, dan is het een cv ontwerpen in Microsoft Word. Ik vind het niet alleen een hoop gepriegel en gedoe, maar ik vind het assortiment aan sjablonen van deze tekstverwerken getuigen van een gebrek aan inspiratie. Bovendien vind ik dat er al zoveel mensen zijn die hun cv op deze manier maken, dat de kans om op te vallen bij een nieuwe werkgever lager is dan gemiddeld. Tijd om creatief te worden.

Ik heb er daarom voor gekozen om mijn cv online te maken. Dit heeft naar mijn mening veel voordelen ten opzichte van het traditionele cv. Op de eerste plaats sluit het aan bij de studie die ik op dit moment volg. Het maken van een online cv sluit namelijk perfect aan bij de competenties voor digitale media. Daarnaast biedt deze vorm van een cv mij de kans een inhoudsopgave te maken van mijn portfolio, die met de tijd steeds meer content gaat bevatten. Met een online cv creëer ik een volgorde in de content van mijn portfolio voor de bezoeker met weinig tijd. Als iemand verder wil kijken, dan doet hij of zij dat immers toch wel en dan is er meer dan genoeg te vinden. Tot slot kan ik via web analytics zien hoeveel interesse er is in mijn cv en welke onderwerpen de bezoekers van mijn cv het interessantst vinden.

Ik heb op internet meer mensen gevonden die hetzelfde idee hadden als ik. Ik ben dus niet de eerste. Natuurlijk heb ik een kijkje genomen bij andere online cv’s voor een best practice analyse. Zo ontdekte ik dat een online cv niet te lang mag zijn, dat het niet te veel plaatjes mag bevatten, dat het altijd actueel moet zijn en dat een online cv een prima vervanger kan zijn van een traditioneel cv.

Ik kwam er ook achter dat er mensen zijn die een pdf-versie van hun cv aanbieden op hun online cv als printversie, maar dit heb ik bewust niet gedaan. Het zorgt er namelijk voor dat ik twee cv’s moet bijhouden en dat is nu juist niet waarom ik een online cv maak.

Als kers op de slagroomtaart heb ik besloten om een video cv toe te voegen aan mijn online cv. Ik merk dat werkgevers het fijn vinden om een indruk te hebben van degene die ze uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Een foto doet een hoop, maar een filmpje is nog beter. Bovendien geldt ook voor dit video cv dat ik dit als een soort leidraad kan gebruiken voor mijn portfolio, door korte fragmenten uit mijn portfolio te laten zien.

Ik ben dus helemaal voor een online cv. Het stelt me dus niet alleen in staat om de inhoud van mijn portfolio overzichtelijk te houden, maar ook antwoord te geven op zowel het wat, als het hoe van mijn carrière. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan maar eens een kijkje in mijn online cv.