Ferry in de radiostudio van NPO Radio 2

Maak Ferry, Very Happy


Tijdens mijn zomerstage bij De Staat van Stasse kreeg ik van mijn collega’s veel ruimte om persoonlijk wat toe te voegen aan de zomerse versie van het programma. Zij gunde mij een vakantie waarin ik kon helpen bij het maken van het meest mooie radioprogramma, maar ook een vakantie waarin ik een aantal persoonlijke wensen kon vervullen en uitdagingen aan kon gaan. Waarom? Omdat ze het toch wel sneu vonden dat ik geen vakantie had. 😉

Uitdaging 1: 150 km/pu

Ferry naast een blauwe TeslaDe eerste uitdaging was snel geregeld! Een week na mijn introductie werd ik door Robert-Jan en Hans meegenomen om zelf in een super snelle Tesla te rijden! Natuurlijk waren er wel wat bezwaren om mij als blind persoon achter het stuur van deze auto te zetten en daarom kozen we voor een lang recht stuk op het circuit in Zandvoort. Het werd een onvergetelijke ervaring!

Uitdaging 2: De Nijmeegse Vierdaagse

Ferry staat trots met zijn perskaart voor de Nijmeegse Vierdaagse in zijn handIk woon al een paar jaar in Nijmegen en het lijkt me ontzettend mooi om eens mee te lopen met de Nijmeegse Vierdaagse. Ik besloot de sfeer te proeven door één dag mee te lopen met de veertig kilometer op de dag van Wijchen. Het was heel, heel zwaar, maar wel mooi!

Uitdaging 3: Mijn eigen column voorlezen

Ferry leest zijn column voor op de radioNotities of aantekeningen voorlezen en daar een lopend verhaal van maken gaat me goed af, maar het voorlezen van een column op de radio zonder de rode draad kwijt te raken was iets nieuws voor mij! Toch leek me dit geweldig en mooi om te doen! Daarom las ik live een eigen geschreven column voor op de radio. En ja, ik was heel erg nerveus!

Uitdaging 4: Sprong in het diepe

Ferry staat op de duiktoren op 7,5 meter hoogte, samen met badmeester Schubert en verslaggever SophiaToen ik nog genoeg zag om tv te kunnen kijken, keek ik altijd naar het schoonspringen. Mensen die met schroeven en salto’s van duizelingwekkend hoge duikplanken springen; ik vond het prachtig. Daar komt bij mij de droom vandaan om ooit zelf van zo een duiktoren af te springen en dat… is gelukt! Al ging het niet zonder zenuwen en mijn zwembroek heeft het ook niet overleefd ;).

Uitdaging 5: Wie nu belt, mag het zeggen…

Ferry in de radiostudio van NPO Radio 2Mijn droom om een eigen programma op de landelijke radio te presenteren kwam ineens wel heel dichtbij toen ik van de volledige redactie en Jeroen Kijk in de Vegte de ruimte en het vertrouwen kreeg om de succesvolle en onregelmatig terugkerende rubriek ‘Wie nu belt, mag het zeggen…’ te presenteren. Een rubriek waarbij luisteraars kunnen inbellen om van alles en nog wat te zeggen en dat levert regelmatig mooie verhalen op. Het voelt oprecht als een eer dat ik dit mocht doen!

Uitdaging 6: Een Blind Date

Ferry en Sophia op de schommel bij Adam Look OutEn voor ik het wist was mijn stage alweer bijna afgelopen. Een mooi moment om de rollen eens om te draaien. Ik ging samen met collega Sophia letterlijk op blind date in Amsterdam zodat zij kon ervaren hoe het is om helemaal niks te zien. Het uitje maakte veel emoties los en bracht ons beiden tot nieuwe inzichten.

Best tof in 2017

In het ‘Best tof 2017 jaaroverzicht’ van De Staat van Stasse werd nog eén keer teruggeblikt op de date van mij en Sophia. Dit fragment werd op 19 december 2017 uitgezonden.