Ferry in de radiostudio van NPO Radio 2

Maak Ferry Happy 6: Uitdaging van de Staatsburger


Deze zomer vier ik mijn vakantie bij De Staat Van Stasse, het programma van Stefan Stasse op NPO Radio 2. Ik vind dit het mooiste programma op de Nederlandse radio en daarom leek het mij heel erg mooi en interessant om in de zomermaanden mee te draaien op de redactie. Dit is me gelukt in de vorm van een zomerstage!

Tijdens deze zomerstage krijg ik van het team van De Staat de kans om persoonlijk wat toe te voegen aan de zomerse versie van het programma. Zij gunnen mij een vakantie waarin ik kan helpen bij het maken van het meest mooie radioprogramma, maar ook een vakantie waarin ik een aantal persoonlijke wensen kan vervullen en uitdagingen aan kan gaan. Waarom? Omdat ze het toch wel sneu vinden dat ik geen vakantie heb. 😉

Uitdaging 6: Uitdaging van de Staatsburger
Ferry in de radiostudio van NPO Radio 2Het einde van mijn stage bij De Staat komt al snel dichterbij. Na vijf uitdagingen vond ik het hoog tijd om iets terug te doen voor de Staatsburger. Daarom heb ik samen met Stefan Stasse de luisteraars van de Staat van Stasse opgeroepen om hun uitdaging op te sturen, zodat ik nu een ander kan helpen! Daar word ik namelijk ook blij van. 😉

Uitdaging 5: Wie nu belt, mag het zeggen…

Mijn droom om een eigen programma op de landelijke radio te presenteren kwam ineens wel heel dichtbij toen ik van de volledige redactie en Jeroen Kijk in de Vegte de ruimte en het vertrouwen kreeg om de succesvolle en onregelmatig terugkerende rubriek ‘Wie nu belt, mag het zeggen…’ te presenteren. Een rubriek waarbij luisteraars kunnen inbellen om van alles en nog wat te zeggen en dat levert regelmatig mooie verhalen op. Het voelt oprecht als een eer dat ik dit mocht doen!

Uitdaging 4: Sprong in het diepe

Ferry staat op de duiktoren op 7,5 meter hoogte, samen met badmeester Schubert en verslaggever SophiaToen ik nog genoeg zag om tv te kunnen kijken, keek ik altijd naar het schoonspringen. Mensen die met schroeven en salto’s van duizelingwekkend hoge duikplanken springen; ik vond het prachtig. Daar komt bij mij de droom vandaan om ooit zelf van zo een duiktoren af te springen en dat… is gelukt! Al ging het niet zonder zenuwen en mijn zwembroek heeft het ook niet overleefd ;).

Uitdaging 3: Mijn eigen column voorlezen

Ferry leest zijn column voor op de radioNotities of aantekeningen voorlezen en daar een lopend verhaal van maken gaat me goed af, maar het voorlezen van een column op de radio zonder de rode draad kwijt te raken was iets nieuws voor mij! Toch leek me dit geweldig en mooi om te doen! Daarom las ik live een eigen geschreven column voor op de radio. En ja, ik was heel erg nerveus!

Uitdaging 2: De Nijmeegse Vierdaagse

Ferry staat trots met zijn perskaart voor de Nijmeegse Vierdaagse in zijn handIk woon al een paar jaar in Nijmegen en het lijkt me ontzettend mooi om eens mee te lopen met de Nijmeegse Vierdaagse. Ik besloot de sfeer te proeven door één dag mee te lopen met de veertig kilometer op de dag van Wijchen. Het was heel, heel zwaar, maar wel mooi!

Uitdaging 1: 150 km/pu

Ferry naast een blauwe TeslaDe eerste uitdaging was snel geregeld! Een week na mijn introductie werd ik door Robert-Jan en Hans meegenomen om zelf in een super snelle Tesla te rijden! Natuurlijk waren er wel wat bezwaren om mij als blind persoon achter het stuur van deze auto te zetten en daarom kozen we voor een lang recht stuk op het circuit in Zandvoort. Het werd een onvergetelijke ervaring!