Ferry in de radiostudio van NPO Radio 2

Ik hoor, ik hoor, wat jij niet ziet en het is…


Tijdens mijn zomerstage bij De Staat van Stasse krijg ik veel vrijheid om zelf dingen te doen en te bedenken. Op de redactie bestond al langer het idee om tijdens de zomer iets met spelletjes voor op de achterbank van de auto te doen voor het ultieme vakantiegevoel en ineens had ik het. Ik moest denken aan het spelletje: ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is… Dit spelletje is wat lastig te doen op de radio en daarom besloot ik het visuele om te zetten in geluid. Mijn collega’s waren enthousiast en gaven me de ruimte het spel uit te denken.

Het spel is leuk en best simpel. Je hoort drie geluiden door elkaar en en één van die drie geluiden heeft een bepaalde kleur. Aan jou, als luisteraar, de taak om met behulp van die kleur en het geluid te raden wat het juiste antwoord is.

Het spelletje kwam goed uit de verf en daarom besloten we het een week later nog een keer te doen. Ik dacht oprecht dat de opgave op z’n minst net zo moeilijk was als die week daarvoor, maar… luister zelf maar.

De achterbank-animatie viel opnieuw in de smaak en ook mijn collega’s op de redactie waren te vrede! Zelf vond ik het erg leuk en interessant om te maken. De climax was voor mij dat het spelletje op de radio goed ging en dat het antwoord geraden werd. Dat vond ik oprecht nog best spannend, al was dit nergens voor nodig. 😉