Ferry staat voor een muur waarop alle logo's van de verschillende radiozenders van Talpa te zien zijn

Doorstarts op Sky Radio


De overgangen tussen twee platen op de radio vind ik minstens net zo belangrijk als de content. Ik hou namelijk van details en als de details niet kloppen, klopt het geheel niet. Daarom nam ik op 20 november 2017 een kijkje in de studio van Sky Radio, omdat de mensen daar als geen ander weten hoe belangrijk een mooie overgang is.

Ik mocht meekijken bij Branco Beuken, één van de technici van Sky Radio. Hij vertelde mij dat hij niet zo goed wist wat hij me moest vertellen, omdat veel van zijn werk gewoon gevoel is. Ik kon me daar goed in vinden en daarom zijn we samen de muziek van dinsdagochtend, 21 november 2017, mooi gaan zetten. Een paar van de pareltjes die wij samen maakten kan je hieronder beluisteren.

Ondanks dat veel van de keuzes voor een doorstart op gevoel gaan, was het toch erg inspirerend om een paar uurtjes mee te kijken. Ik heb een aantal nieuwe ideeën opgedaan over hoe een mooie doorstart kan klinken. De belangrijkste conclusie van die dag was toch wel dat elke plaat iemands favoriet is en dat je er daarom respectvol mee om moet gaan. Of in andere woorden: knip geen intro’s weg als dat niet echt noodzakelijk is.

Tot slot heb ik nog een kleine droom in vervulling laten gaan. Radio maken op Sky Radio. 😊