Ferry staat voor een hele grote poster van De Ochtend van 4 met Margriet Vroomans.

De Ochtend van 4


Voor mijn studie Media, Informatie en Communicatie liep ik in de maanden november, december 2017 en januari 2018 stage op de redactie van het radioprogramma ‘De Ochtend van 4’ bij KRO-NCRV. Dit is een ochtendprogramma met nieuws, informatie en klassieke muziek dat zeven dagen per week tussen 07:00 en 09:00 wordt uitgezonden op NPO Radio 4. Het programma wordt van maandag tot en met vrijdag gepresenteerd door Margriet Vroomans. Op zaterdag en zondag zit Niels Heithuis achter de microfoon.

Tijdens mijn stage had ik verschillende vaste taken, zoals het versturen van prijzen, reacties van luisteraars lezen en deze verder afhandelen, de website van het radioprogramma onderhouden en content bedenken en maken voor de verschillende sociale media kanalen. Daarnaast hielp ik mee met de dagelijkse voorbereiding van het radioprogramma.

De dag inkijken

Ik maakte bijvoorbeeld voor elke ochtend een overzicht van interessante nieuwsonderwerpen die die dag op de agenda stonden, om even de dag in te kijken. Dit zijn onderwerpen waarvan ik vrijwel zeker wist dat ze die avond in het NOS Journaal behandeld zouden worden.

Voorbeeld van 7 december 2017:

Filmrubriek met Ab Zagt

Elke donderdag spreekt Margriet Vroomans met filmjournalist Ab Zagt. Hij vertelt welke films er die dag in première gaan en wat er wel of juist niet bijzonder aan is. Het was mijn taak om deze gesprekken voor te bereiden.

Voorbeeld van 23 november 2017:

Museumrubriek

Elke zondagochtend is er een rubriek waarin een bijzondere tentoonstelling of museumactiviteit werd besproken. Ik regelde het interview met de directeur of conservator van het desbetreffende museum en kaarten om weg te geven aan de luisteraars.

Voorbeeld van 17 december 2017: