Ferry is Peter aan het interviewen voor Radio 509!

Een gele kaart


Afgelopen weekend waren de Special Olympics in Nijmegen en omgeving. Ik mocht, samen met Radio 509, verslag doen van deze competitie voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Toen ik verslag deed van alle activiteiten buiten, toen mij dit mooie verhaal ter oren kwam.

Tijdens één van de vele voetbalwedstrijden kwam er een jongetje naar de scheidsrechter toe. Hij zei: ‘Scheids, ik heb nog nooit een gele kaart gehad, maar ik wil er zo graag een keertje één hebben. Hoe doe ik dat?’ De scheidsrechter antwoordde: ‘Nou jongen, als jij scoort en je trekt je shirt over je hoofd, dan krijg jij een gele kaart van mij.’

Hierop ontstond een heftige strijd om deze jongen zijn doelpunt te laten maken. Iedereen in het team hielp mee, schoot de bal naar hem toe en uiteindelijk maakte hij zijn doelpunt. Vervolgens trok hij zijn shirt over zijn hoofd, waarop de scheidsrechter onmiddellijk een gele kaart trok voor deze ‘overtreder’!

De vreugde in het team was enorm en deze jonge speler en de scheidsrechter gaven elkaar een high five.

De Special Olympics zijn echt speciaal. Niet omdat ze gespeeld worden door mensen met een verstandelijke beperking, maar omdat het sport en spel op een pure, eerlijke, sociale en sportieve manier is. Na deze dag heb ik het gevoel dat het professionele voetbal hier mijlen van verwijderd is.